De 3 pijlers van Praktijk voor Relatietherapie

Aandacht

Tijdens ieder gesprek krijgt jullie relatie krijgt de volledige aandacht. Het gaat niet om ‘hoe het hoort’, maar om wat jullie willen en/of belangrijk vinden. Daar luisteren wij naar. Zonder oordeel en met een open blik.  

Aantoonbaar beter

Praktijk voor Relatietherapie meet de effectiviteit van haar begeleiding. Zowel aan het begin, tijdens en aan het einde van de therapie wordt de door jullie ervaren relatietevredenheid gemeten. Zo zien jullie dat het werkt. 

Laagdrempelig

Wij zijn makkelijk bereikbaar, toegankelijk en informeel. Je kunt via de website meteen een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek of de Relatie-poetsbeurt. Wanneer je ons appt of belt voor meer informatie, ontvang je snel een reactie. 

Marieke Broek
EFT-relatietherapeut

De liefde is net het echte leven. Het kan prachtig, grillig, bevredigend, teleurstellend, onverwacht, liefdevol, en nog zo veel meer zijn. In de liefde kun je je ontzettend krachtig voelen én ontzettend kwetsbaar. Je wilt je veilig voelen in je relatie. Maar tegelijkertijd wil je af en toe een spark, spanning, passie en/of avontuur ervaren. 

De liefde is als een vat vol tegenstrijdigheden. Net zoals jullie dat als partners misschien ook wel zijn. En vanuit die veelzijdigheid toch samen hecht blijven. Dat is liefde.

Vanuit deze gedachte begeleid ik jullie graag als relatietherapeut. 

Mijn achtergrond

 Na een jarenlange carrière als jurist Familierecht bij de Rechtspraak (Alkmaar en Amsterdam) ben ik met een goed gevulde rugzak aan kennis van en ervaring met scheidingen, in 2019 gestart als mediator. De daaropvolgende jaren heb ik vele stellen begeleid die besloten hadden uit elkaar te gaan. 

Van dichtbij heb ik mogen ervaren wat stellen deed besluiten om uit elkaar te gaan. Daarvoor hadden zij veel verschillende redenen. Stellen waren ‘uit elkaar gegroeid’, een gebrek aan liefde, een verliefdheid…

Alle stellen die ik heb begeleid, hadden geen scheiding voor ogen toen zij gingen samenwonen, trouwen en/of kinderen kregen En toch gebeurde het. 

Op het moment dat ze besloten hadden om uit elkaar te gaan en bij mij als mediator kwamen, was de scheiding onvermijdelijk.  Op dat moment was er geen vertrouwen meer in verbetering van de relatie. 

Maar vaak genoeg heb ik stellen horen zeggen: Waren we maar een paar jaar eerder bij je geweest. Dan had het niet zo ver hoeven komen. 

Wil jij dat het in jullie relatie niet zo ver komt? Zie en erken dan tijdig dat er dingen niet goed meer gaan in je relatie. En onderneem daar actie op.  

 We brengen immers ook onze auto jaarlijks naar de garage voor een APK en onderhoudsbeurt.

Ook je relatie heeft regelmatig een poetsbeurt en wat onderhoud nodig!

Certificeringen en opleidingen van Marieke

eftknop
Logo-Nederlandse-Mediatorsverenigning-NMv-Lid-van72dpi-RGB
de-rechtspraak-logo-600x375
vu
cti-stackedlogo-fullcolor-blacktype-rgb-newtm
logo-snuas-narrow
pbep-aantoonbaar-beter-logo

Marieke's missie:
Voorkomen is beter dan genezen

Reviews