Onze aanpak

In onze Praktijk voor Relatietherapie werken we aan de hand van de wereldwijd bekende, bewezen succesvolle EFT-methode.

Deze methode onderscheidt zich van andere benaderingen, door onder meer de focus op emotie. Onze emoties sturen ons gedrag aan. Wil je de dynamiek (gedrag) in jullie relatie veranderen? Dan is het goed om de emoties boven water te krijgen die onder het gedrag bij jezelf én bij je partner liggen.

Wat de aanpak van Praktijk voor Relatietherapie kenmerkt, is de grondhouding dat iedereen ok is. We behandelen dan ook geen mensen, maar relaties. En dat doen we door een focus op het hier en nu. We halen zo min mogelijk oude koeien uit de sloot.

Onze aanpak richt zich op het krachtiger maken van relaties. Doordat jullie relatie sterker wordt en jullie meer verbinding gaan ervaren, kunnen jullie op jezelf en op elkaar terugvallen. Ook wanneer het even tegenzit.

Jullie gaan elkaar anders leren ervaren en zullen op een andere, positievere wijze met elkaar omgaan. Dit vergroot jullie “relatietevredenheid”.

Wanneer kan relatietherapie iets voor jullie zijn? 

Horen jullie steeds meer (stille) verwijten? Hebben jullie steeds vaker ruzie? Lopen de gesprekken vast en escaleert het soms? Missen jullie de intimiteit en de seksualiteit van vroeger? Willen jullie hier graag verandering in brengen, maar weten jullie niet hoe? Praktijk voor Relatietherapie helpt jullie stap voor stap verder in dit proces.

Tijdens de therapie is er aandacht voor:

1  Verbetering van jullie communicatie;

2 emotionele verbinding;

3 meer openheid;

4 interne dialogen;

5 je eigen aandeel in het proces.

Spreekt dit jou aan? Boek dan voor maar € 49,- een kennismakingsgesprek van 45 minuten. Via onderstaande button kom je direct in de agenda van Praktijk voor Relatietherapie.

Hoe werkt het?

Een veilige setting is belangrijk. Daarom hebben we eerst een kennismaking waarbij we kijken of er een wederzijdse klik is. Het is fijn en belangrijk als jullie je allebei op je gemak voelen om vrijuit je wensen en twijfels te kunnen bespreken. Over jezelf, je partner en jullie relatie. Na de vrijblijvende kennismaking beginnen we de begeleiding met een intakegesprek.

In de volgende sessies richten we ons op:

1. de hulpvraag;

2 de bestaande patronen;

3 de veranderwensen;

4 de doelen.

Na de intake zijn gemiddeld zo’n tien sessies van 75 minuten al voldoende voor een blijvende verbetering van jullie relatie. Iedere sessie van 75 minuten kost € 150,- (per stel).

Heb je nog vragen? Neem dan via onderstaande button of via de Whats-app link contact met ons op.

 

Marieke's missie:
Voorkomen is beter dan genezen

EFT
Emotionally Focused Therapy

Wat is Emotionally Focused Therapy?

Juist mensen die veel van elkaar houden, kunnen elkaar kwetsen en emotioneel raken. Vaak gebeurt dit uit angst om de ander kwijt te raken. Of uit angst om de relatie te schaden. Ook komt het regelmatig voor dat gevoelens van wederzijds respect en waardering ontbreken.

Bij Emotionally Focused Therapy (kortweg EFT) relatietherapie wordt besproken door welk gedrag jullie over en weer geraakt worden. Vervolgens onderzoeken we, welke emoties en vastgeroeste patronen daar achter zitten. Pijnlijke zaken worden besproken en de therapie ondersteunt jullie om daar open en eerlijk met elkaar over te praten. Je leert jezelf én je partner veel beter kennen.

EFT is dan ook een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de communicatie tussen jou en je partner. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping; de basis van iedere relatie.

EFT relatietherapie is geen garantie voor succes. Wel is uit meer dan 20 onderzoeken gebleken dat EFT relatietherapie voor veel mensen (70%) positief heeft uitgepakt na 10 tot 12 sessies: relatieproblemen verminderden en de relatietevredenheid steeg. Bovendien bleek uit vervolgonderzoek dat er na een EFT traject weinig terugval is.  Soms bleek de relatietevredenheid zelfs nog te groeien.

Voor een succesvol EFT traject is overigens belangrijk dat beide partners bereid zijn zich open te stellen en in te zetten voor de relatie.

Een EFT relatietherapeut biedt jullie een veilige omgeving, waarin empathie en menselijkheid centraal staan.

EFT is ontwikkeld door dr. Sue Johnson uit Canada. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar stellen en zocht naar een effectieve manier om de verbinding tussen twee partners te herstellen en/of te verbeteren. Deze inzichten samen vormen de basis voor EFT relatietherapie. EFT is dan ook een wetenschappelijk onderbouwde vorm van therapie, met als doel partners weer samen te brengen.

EFT is gebaseerd op de volgende grondbeginselen:

  • Niemand is gemaakt om alleen te zijn
  • In de veilige aanwezigheid van een geliefde kun je meer aan
  • Ieder mens voelt zich goed binnen een veilige en verbonden relatie

Voor meer informatie over EFT Nederland:

EFT Nederland